Photo: Pixabay

 

Jos olet talvi-ihminen ja rakastat talviurheilua, tämä kirjoitus on sinua varten! 

 

Ei väliä onko intohimosi sitten laskettelu, lumilautailu, luistelu, lumikenkäily tai murtomaahiihto, jooga auttaa sinua saamaan enemmän irti talven ihmemaasta. Jooga vahvistaa keskivartaloasi ja parantaa tasapainoasi. Se myös kehittää huomiokykyä ja keskittymistä, ominaisuuksia, jotka auttavat tekemään lumisista hetkistä ainutlaatuisia, joka ikinen kerta.

Aloitetaan hengityksellä. Jokaisen liikkeen perustana on hengitys. Se kantaa meitä liikkuessa antamalla voimaa ja rytmiä liikkeisiin. Kun olemme tietoisia hengityksestä ja annamme sen virrata tasaisesti, kaikki muukin tulee helpommaksi ja  voimme harrastaa rakastamiamme talviurheilulajeja pidempään.

Ajattele itsesi hiihtämässä ladulla. Kun hengityksesi virtaa rytmikkäästi ja jokainen liike seuraa sen rytmiä, olet täysin keskittynyt, yhtä hengityksesi kanssa, yhtä ympäröivän luonnon kanssa. Hengitys kantaa sinua ja sinä liikut lumella vaivattomasti eteenpäin. Tämä virtaava mielen ja ruumiin tila muistuttaa meditaatiota, jonka jokainen urheilija haluaa saavuttaa harjoitellessan.

Jooga voi auttaa sinua olemaan tietoisempi hengityksestäsi. Hengityksen kuunteleminen, on ensimmäinen asia mitä me teemme kun joogamme. Jokainen liike joogamatolla on koordinoitu hengityksen kanssa. Erilaisten pranayama harjoitusten kautta voimme kehittää syvää ja tietoista hengittämistä. Vähän ajan päästä voit huomata että syvään hengittäminen seuraa sinua myös joogamaton ulkopuolelle kaikkeen tekemiseen.

Lisäksi pranayama kasvattaa keuhkojen kapasiteettia.  Tämä tarkoitaa lisää happea veressä, mikä on aina hyvä uutinen., vaikka et olisikaan kovin urheilullinen.

Kokeile Gotta Jogan Pranayama Harjoituksia ja tule tietoisemmaksi omasta hengityksestäsi.

 

pranayama

 

Entä jooga liikkeet? Auttavatko ne hiihtäjiä rinteessä? Kyllä vain! Tekemällä asana harjoituksia ennen ja/tai jälkeen talviurheilua on aina hyvä idea. Kuten olemme kertoneet asana harjoitukset vahvistavat keskivartaloasi ja kaikkia muita lihaksia. Koska kaikki kehon liikkeet saavat alkunsa keskivartalostasi, jooga auttaa sinua tasapainoilemaan lumella tai jäällä. Syvät vatsalihakset saavat myös sinun tietoisemmaksi omasta vartalostasi, sen mahdollisuuksista ja rajoista. Myös loukkaantumisen mahdollisuus pienenee. Suosittelemme Gotta Jogan Core Strength ohjelmaa, jonka avulla voit alkaa syviin vatsalihaksiisi tutustumisen.

Edelleen asana harjoitukset stabilisoivat niveliä, esimerkiksi polvia, jotka ovat monen hiihtäjän heikko kohta. Joogaharjoitukset myös auttavat sinua venyttämään ja pidentämään kipeitä lihaksia esim. pitkän lumikenkäkävelyn jälkeen. Se tunne on mahtava, kun lihakset alkavat rentoutua ja tiedät että huomenna voit jatkaa hauskan pitämistä lumessa ilman että tunnet kipeyttä lihaksissasi ! Venyttelyitä varten koita Gotta Jogan ilta ohjelmaa! Se saa sinut tuntemään itsesi kuin uudelleen syntyneeksi.

´

vasisthasana side plank yoga pose

Side plank, core strength program

Me Gotta Joga Team toivomme sinulle paljon hauskoja hetkiä talviurheilulajien parissa! Nähdään ennen ja/tai jälkeen urheilun joogamatolla!

 

Instagram @anuvisuriyoga

Anu Visuri

Yoga Teacher, Munich/Germany

Anusara Inspired * Yogamazé * Yoga Alliance E-RYT 200 and RYT 500

More about Anu and Yoga: www.anuvisuriyoga.com

IG @anuvisuriyoga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *