sun salutation yoga gotta joga app

Aurinkotervehdys on sanskritiksi, joogakielellä, Surya Namaskar (Surya=aurinko; namaskar tulee sanoista namas, joka tarkoittaa ”kumartaa” tai ”kunnioittaa”). Se on loistava tapa aloittaa päivä. Se myös auttaa lataamaan kehoosi ja mieleesi energiaa päivän aikana.

Perinteinen aurinkotervehdys koostuu 12:sta asanasta (joogaharjoituksesta) ja 12 hengityksestä. Alussa voi tuntua vaikealta liikkua ja hengittää samassa tahdissa. Ensin vain hengitä, opettele asennot, ja vasta sitten, kun osaat ne ulkoa, ala keskittyä hengitykseesi. Pian huomaat kuinka hengitys johtaa liikettä. Joskus voit tuntea kuinka hengitys ja liike muuttuu yhdeksi. Tätä hienoa tunnetta kutsutaan liikkuvaksi meditaatioksi.

article-sun-salutation-gotta-joga-yoga-app-apple-app-store

Aurinkotervehdyksestä on olemassa monta eri versioita. Älä hämmenny, jos menet joogatunnille ja opettaja opettaa erilaista aurinkotervehdystä kuin mihin olet tottunut. Anna mennä muiden mukana ja nauti! Voit myös luoda omia versioitasi aurinkotervehdyksestä. Se on hauskaa! Mutta ethän tee sitä tunnilla jossa opettaja ohjaa omaa versiotaan. On epäkohteliasta tehdä omaa juttuasi ja olla huomioimatta opettajaa…

 

Tiesitkö, että aurinkotervehdys, jota harjoitamme tänään ei ole tuhansia vuosia vanha? Joogit Intiassa eivät tervehtineet aurinkoa aamulla tekemällä aurinkotervehdystä. Itse asiassa Aurinkotervehdys sellaisena kuin me sen tunnemme on vain noin 100 vuotta vanha. Hauska ja mielenkiintoinen fakta!

anuvisuriyoga.com

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.