uttanasana standing forward fold

Seisova etutaivutus (Uttanasana)

 

Monilla meistä on vaikeuksia ylettää lattiaan saakka tehdessämme eteenpäin taivutusta. Harjoittelemalla takareidet ja pohkeet venyvät venytyksistä tulee helpompia. Etutaivutus tekee hyvää alaselälle ja jaloille sekä rauhoittaa mieltä.

Tärkein asia eteentaivutuksessa seisten on että alaselkä ei ole liian jäykkä ja kireä. 

Pyöristyykö selkäsi paljon kun olet seisovassa eteentaivutuksessa? Jos näin on eivätkä sen lisäksi sormetkaan ylety lattiaan, avaa jalat leveämmälle ja laita sormenpäät joogapalikoille. Sen lisäksi pidä kyynärpäät suorina, suorista myös selkärankaa eteenpäin ja tee tätä variaatiota puolikkaasta etutaivutuksesta.

halfforwardbend-ardhauttanasana-block

Puolikas etutaivutus joogapalikoilla

Varmista että käsivartesi roikkuvat suoraan alaspäin. Aseta joogapalikat kauemmaksi jaloistasi kunnes kädet ovat suoraan hartioiden alla. Tee selkäranka pitkäksi, venytä rintakehää eteenpäin, jännitä etureidet ja nosta takamus ylöspäin. Tämän asennon pitäisi avata takareisiäsi ilman että alaselkä jännittyy.

gottajoga yoga app Forward fold bent knees

Jos taas haluat venyttää alaselkää ja takareisiä yhtä aikaa, koukista polviasi niin paljon kuin on tarve kunnes sormenpääsi yltävät lattiaan. Sitten, aseta joogapalikka reisiesi väliin ja purista sitä jaloillasi. Pidä polvet jalkojen leveydellä. Pidä jalat lantion leveydelle. Jännitä etureisiäisi ja hitaasti ala pidentämään jalkojasi, mutta vain sen verran että sormenpäät osuvat lattiaan. Pidä jalat vahvoina! Samalla pidennä rintakehääsi jalkojen välissä kohti lattiaa ja nosta olkapäät pois korvista.

Voit harjoittaa näitä seisovan eteentaivukusen variaatiota erikseen. Pysy asennoissa aina viiden (5) hengenvedon ajan, pidä tauko muutaman hengenvedon ajan ja toista jokainen variaatio neljä (4) kertaa. Ole kärsivällinen ja ajan kuluessa jalat avautuvat ja taivutus helpottuu.

Tehdessäsi aurinkotervehdystä suosittelemme pitämään polvet hieman koukistettuina. Se on turvallisempaa alaselälle kun harjoituksen tempo on nopeampaa.

Toivomme että näistä ohjeista on sinulle apua.

Jos sinulla on muita kysymyksiä, lähetäthän meille mailia support@gottajoga.com

Kiitos kun joogaat kanssamme!

-Gotta Joga Team

Tarvitsetko joogapalikoita? Voit tilata omasi Gotta Joga Etsy shopista!

gotta joga yoga block wood

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *