Cobra

The cobra pose

Kysymys:

“Minulla olisi kysymys koskien kobra asentoa: Luulin tähän saakka, omassa joogaharjoittelussani, että kobra asento pitää tehdä käsivarret suorana, nostamalla selkää ja rintakehää ylöspäin. Videoissanne vain rintakehä nousee, mutta käsivarret ovat koukussa. Mikä asento on oikea? Onko ensimmäinen asento edistyneempi versio toisesta? Kiitos etukäteen vastauksestanne.

Joogaopettaja Anu Visuri vastaa:

Kobra asennosta on olemassa monta eri variaatiota. On myös olemassa jooga-asento, joka näyttää aivan kobra-asennolta, mutta on itse asiassa nimeltään ylöspäin katsova koira.

Kun teet kobra asentoa, on tärkeää että jalkasi ja keskivartalosi pysyvät jännitettyinä. Kun ne ovat tiukkoina, on helpompi keskittyä selkärankaan. Kobra-asennossa haluat pidentää selkärankaa eteenpäin, tuoda rintakehää eteenpäin, työntää rintalastaa eteenpäin ja vetää hartiat taakse. Jos voit tehdä tämän käyttäen selkälihaksiasi samalla pitäen keskivartalon tiukkana, voit alkaa suoristaa myös käsivarsiasi. Tärkeintä on ettet vain työnnä itseäsi ylöspäin käsivarsilla, koska se voi rasittaa alaselkää.

Vielä kerran: kobra-asennossa aktivoi jalat ja keskivartalo, pidennä selkärankaa eteenpäin ja pidä hartiat takana. Jalkojen ja keskivartalon voimalla nostat ylävartaloasi ylöspäin, niinkuin cobra, pitäen alaselän vapaana. Voit tietenkin myös käyttää käsivarsiasi, mutta vain auttaaksesi jalkojasi ja keskivartaloasi hiukan. Alussa on parempi, jos et nosta ylävartaloasi kovin korkealle, vaan keskityt jalkoihin keskivartaloon ja selkärankaan.

 

Cobra1

The cobra pose

The difference between the cobra pose and the upward facing dog, is, that in the UpDog, your thighs and pelvis are not touching the floor anymore and your arms are fully straightened. Otherwise the same principles apply here as in the cobra pose.

We hope, we could help you. If you have any other questions, please, free feel to contact us. We are happy to help as much as we can!

Thank you for practicing with Gotta Joga!

The Gotta Joga team

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *