Gotta Joga sovelluksessa on jo yli 100 erilaista joogaharjoitusta, joista voit valita. Ne on järjestetty teemojen mukaisiin ohjelmiin kuten: Aamu, Aloittelija tai Voimaa Keskivartaloon.

Jotkut ohjelmat sisältävät usean eri tason joogaharjoituksia.

Uusimmassa sovellusversiossa olemme lisänneet jokaiseen joogaharjoitukseen myös sen tason (0,1,2,3 helposta vaikeampaan) . Muista päivittää sovelluksesi uusimpaan versioon (iOS 3.16 and Android 1.8).

Tässä sinulle pieni esittely eri tasoisista harjoituksista:

Joogaharjoitukset on jaettu 4. eri tasoon: 

Taso 0 = Aivan Aloittelija

Taso 1 =  Urheilullinen Aloittelija

Taso 2 = Keskitaso, harrastaa joogaa säännöllisesti

Taso 3 = Edistynyt joogaaja

Sen lisäksi jotkut harjoitukset ovet merkitty tasolla “Kaikille”. Esimerkkejä keikille sopivista harjoituksista ovat mantrat, hengitysharjoitukset ja meditaatiot.

 

Tason 0 harjoitukset:

Jos olet joogassa aivan aloittelija ja et harrasta muuta liikuntaa, nämä harjoitukset ovat kuin tehty sinulle. Saatat olla jäykkä, ilman lihasmassaa tai ylipainoinen. Älä huolehdi.  Näissä harjoituksissa on hidas tempo. Asennot ovat selitetty yksityiskohtaisesti, jotta osaa asettaa itsesi oikeaan asentoon. Opit hengittämään liikkeiden tahdissa ja pääsemään rauhallisesti mukaan joogan maailmaan.

Opit tuntemaan kehosi ja alat kasvattamaan voimaa. Jos haluat, katso video ensi läpi ennen kuin aloitat harjoittelun. Ja jos tunnet itsesi väsyneeksi, pidä tauko ja lepää hetki lapsen asennossa.

Aloita joogaamaan Aivan Aloittelija 0.0 jooga ohjelmalla tai etsi harjoituksia, jotka ovat merkitty Taso 0:lla.

 

Tason 1 harjoitukset:

Nämä ovat myös aloittelijoille sopivia harjoituksia, mutta oletuksena on että harrastat jo jotain liikuntaa. Tai että olet käynyt muutamalla jooga tunneilla, jolloin olet jo tutustunut perus jooga-asentoihin.

Aloita harjoittelu Aloittelija joogaohjelmasta, jossa on 6 lyhyttä jaksoa opettaen perus jooga-asentoja alaspäin katsovasta koirasta puu-asentoon.

Testaa kuntotasosi kävelemällä portaat ylös kolmanteen kerrokseen. Oletko kovin hengästynyt vai onko olosi ok? Jos olet ok, valitse rauhassa tason 1 jooga harjoituksia.

Tason 1 harjoituksissa jatkat kehoosi  tutustumista ja tuntemista samalla kuin liikut hengityksesi tahdissa. Hitaasti, voima ja notkeus alkavat kehittyä. Selkärankasi on ryhdikkäämpi ja alat tuntemaan sisäistä rauhaa.

Pidämme asentoja vähän pidempään, yhdistelemme niitä toisiin asentoihin jooga flow’hun ja alamme opetella asentojen nimiä sanskritiksi, joogan kielellä.

Jopa meidän kokeneempien joogaajien on aina hyvä palata tason 1 harjoituksiin ja toistaa asentojen oikeat linjaukset. Perusasennot toistuvat kaikissa joogaharjoituksissa.

 

Tason 2 harjoitukset:

Nämä on keskitason harrastajien joogatunteja, jotka edellyttävät että olet jo harrastanut joogaamista. Suosittelemme tason 2 harjoituksia kun olet joogannut muutamia kuukausia,  jopa vuoden (riippuen harjoittelusi tiheydestä), säännöllisesti.

Harjoitukset ovat pidempi kestoisia ja sisältävät vaikeampia ja rasittavampia asentoja tai flow’ta.

Opit uusia, harvinaisempia asentoja kuten Koundinasana Prep, Natarajasana tai Vasisthasana variaatioita. Sanskriitin kieliset nimet asennoille alkavat tulla tutuiksi tasolla 2.

Tason 3 harjoituksia:

Nämä joogatunnit ovat tarkoitettu edistyneille joogaajille. Jotkut tunneista ovat pitkiä, jopa 100 minuutin mittaisia ja se vaatii jo kestävyyttäkin! Opettelet päälläseisontaa, käsilläseisontaa ja voimakkaita taakse taivutuksia.

Suosittelemme että käyt myös harjoittelemassa jooga studiolla oikean joogaopettajan opastuksella jos haluat tehdä tason 3 joogaharjoituksia. Näin sinua ohjataan asentoihin oikein ja vältät sattumasta itseäsi.

Sinun ei tarvitse olla jooga opettaja jotta voit harjoittaa Gotta Jogan tason 3 tunteja. Jos tunnet itsesi valmiiksi, kokeile näitä harjoituksia. Jos joku asento tuntuu liian vaikealta tänään, voit tehdä sen uudelleen joku toinen päivä!

Kaikille:

Nämä harjoitukset sopivat nimensä mukaisesti kaikille joogaajille ja ovat mantroja tai meditaatioita.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.