Photo: Pixabay

Kysymys Gotta Jogan käyttäjältä: 
Kaipaan ohjausta sen suhteen pitäisikö minun harjoitella joka päivä tai esim. joka kolmas päivä?`
Pitääkö harjoitukset ja asanat toistaa vai voinko vain jatkaa yhdestä harjoituksesta seuraavaan?
Mitkä asennot ovat vaativia ja mitkä helppoja?
Joogaopettajamme Anu Visuri vastaa:
Jos haluat, että joogaharjoituksestasi tulee vahva ja säännöllinen, sinun olisi hyvä harjoitella joka päivä. Jos haluat vain kasvattaa joustavuutta, kolme kertaa viikossa riittää. Kaikki riippuu siitä, miten itse näet omat harjoittelusi ja mitä haluat saavuttaa sen kautta.
Toisto on kaikkein tärkein asia asana harjoittelussa. On olemassa jooga tyylejä joissa toistetaan aina samat tietyt 12 asanaa joka harjoituksessa. Toisto on opintojen äiti. Me suosittelisimme mielellämme, että toistaisit asanaa niin kauan että osaat sen vaikka unissasi. Voit tietysti aina kokeilla uusia asanoita, mutta jos huomaat että ne ovat liikaa, eivätkä ne tunnu oikeilta, ota rauhassa askel taaksepäin harjoittelussasi.
On olemassa jooga-asentoja jotka ovat keskivaikeita tai vaikeita, mutta itse asiassa  on vaikea sanoa, onko joku tietty asento vaikea vai ei. Me ihmiset koemme asiat eri lailla. Riippuen ihmisestä joku asento voi tuntua vaikealta kun taas jollekin toiselle se voi olla helppo. Kaikki riippuu kehon mittasuhteista, voimasta ja joustavuudesta sekä omasta asenteesta. Jotkut aloittelijat pystyvät tekemään ilman ongelmaa lootus asennon, jota pidetään vaikeana, koska heidän lonkkansa ovat luonnostaan avoimet. Jotkut edistyneet joogaajat taas eivät pysty tekemään lootus asentoa, koska heidän lonkkansa on luonnostaan tiukat.  Joskus myös voi tuntua itsestä, että ei pysty tekemään jotain asentoa koska se on edistyneemmille joogaajille, vaikka ihan hyvin pystyisit tekemään sen tai sitten päinvastoin. Ohjeena tässä on vain että kokeile rohkeasti eri asentoja, jotta saat selville onko se helppo tai vaikea juuri sinulle.
Huom! Gotta Joogan jooga ohjelmat etenevät helposta vaikeisiin ja pidempiin jooga harjoituksiin. Voit aina hypätä asennon tai harjoituksen yli jos se ei tunnu sinusta oikealta.

Anu Visuri

https://anuvisuriyoga.com/

Anu Visuri, joogaopettaja ja Gotta Jogan perustaja

Sertifioitu Anusara® joogaopettaja, rekisteröitynyt Yoga Alliance (E-RYT 500 & YACEP)

Kuva: Sonja Netzlaf

One comment on “Vinkkejä kotiharjoitteluun!

  • Hei
    Toivoisin, että päivittäin tulevat joogaohjelmat saataisiin suomenkielisiksi. Olisi huomattavasti helpompi tehdä niitä uusia juttuja kun ei enää tarvitsisi keskittyä kielen ymmärtämiseen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.