meditation in sunset

meditation in sunset

Pitkän työpäivän jälkeen, meillä monilla päivä jatkuu kotona erilaisten askareiden parissa: ruoanlaitossa, siivoamisessa, lastenhoidossa jne. Ja kun on vihdoin aika mennä nukkumaan, unen saanti on vaikeaa, koska päivän tapahtumat pyörivät yhä ajatuksissa.

Gotta Jogan Ilta Jooga Harjoitus “Rento ja Maadoitettu”

Gotta Jogan Ilta jooga harjoitukset rauhoittavat ruumiin ja mielen. Ne sisältävät istuvia ja makaavia kiertoliikkeitä sekä venytyksiä päättyen kaikkien rauhoittavien asentojen äitiin eli Viparita Karaniin.

 

Needle Eye pose with a Twist

Needle Eye pose with a Twist

Kierrot auttavat sulattamaan, eivät vain nauttimaamme ravintoa, mutta myös ajatuksia ja tapahtumia. Keskushermostoosi kuuluvat aivot ja selkäydin. Selkäydin kulkee selkärangan nikamien keskellä. Monet hermot , jotka kuljettavat tietoa eri ruumiin osista toiseen kohtaavat selkäytimessä. Olemalla maan lähellä, pidentämällä ja kiertämällä selkäydintä kevyesti, selkärangan nikamat löytävät oikean paikkansa ja vapauttaa ei-toivottua paineita hermoilta. Keskushermosto tulkitsee tämän paineen vähenemisen ”ei-stressaavana” tapahtumana. Siitä johtuen psyykkinen ja fyysinen rentoutuminen alkaa tuntua koko kehossasi. Lisäksi kiertoliikkeet auttavat näkemään asioita aivan uudesta näkökulmasta. Suuri ongelma ei olekaan enää niin suuri ja sille voi jopa löytyä ratkaisu.

Evening-wideangleforwardbend-gotta-joga-yoga-app-apple-iphone-photo-maija

Upavistha Konasana – Wide-Angle Seated Forward bend

 

Etutaivutukset rauhoittavat koko hermostoa. Ne kääntävät meidät sisäänpäin ja luovat sopivan tunnelman rauhoittumista ja rentoutumista varten. Ne myös tuovat meitä lähemmäksi maata. Makuu- tai istuma-asento tuo meidät fyysisesti ja psyykkisesti lähemmäksi Maa elementtiä, joka kannattelee meitä ja antaa meitä suojattuna olemisen tunteen. Se saa sinut tuntemaan kuin joku kantaisi sinua elämän läpi. Samoin kuin kierroissa, myös etutaivutuksissa venytämme selkärankaa ja luomme lisää tilaa nikamien ja hermoratojen väliin. Tämä sisäinen tila vapauttaa painetta, ei vain ruumiille , mutta myös mielelle.

Kun teet kiertoja ja etutaivutuksia, on tärkeintä hengittää syvään. Joskus näissä asennoissa hengitys voi olla liian kevyttä. Kun hengität syvälle asennossa, joka tekee hengittämisen vaikeammaksi, rauhoitat hermostoasi.

Evening-viparita-gotta-joga-yoga-app-apple-iphone-photo-maija

Viimeinen asento tässä sarjassa on Viparita Karani. Se on hyvä asento joka tilanteeseen!

Nostamalla jalat ylös kohti kattoa saat monta terveyshyötyä kerralla. Se auttaa selkäkipuihin, helpottaa päänsärkyä, palauttaa väsyneitä jalkoja jne. Se myös opettaa meille, että positiivisia tuloksia voi saada aikaan tekemällä vähemmän, ei enemmän. Näillä ajatuksilla hyvän yön uni on taattu.

 

Iltajoogaa Gotta Joga:lla – parempaa unta varten.

 

Anu Visuri

https://anuvisuriyoga.com/

Anu Visuri, joogaopettaja ja Gotta Jogan perustaja

Sertifioitu Anusara® joogaopettaja, rekisteröitynyt Yoga Alliance (E-RYT 500 & YACEP)

Kuva: Sonja Netzlaf

 

 

 

 

Muut kuvat:

Silhouette of a woman meditation: KieferPix through Shutterstock, Inc needle eye, wide ankle forward bend and Viparita – Maija Airas-Ceri for Gotta Apps

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.