Käyttäjämme lähetti meille kysymyksen koskien joogaa ja ylipainoa:
Hei!
Aloitin joogaamisen Gotta Jogalla, mutta asentoni harvemmin näyttävät samalta kuin videolla. Joskus minun täytyy lintsata (esim. istua alas siirtyessäni alaspäin katsovasta koirasta etutaivutukseen) mutta tunnen siitä huolimatta joogaharjoituksen hyödyt. Sopiiko jooga ylipainoisille (40 kg liikaa)? Auttaako jooga lihasten kiinteyttämistä yhdessä terveellisemmän ruokavalion kanssa?
Pidän kovasti joogan rentouttavasta puolesta☺
Joogaopettajamme Anu Visuri vastaa:

Hei

Ja hienoa että olet löytänyt joogan. Ja kiitos että harjoitat sitä Gotta Jogalla.
Asentojen ei tarvitse näyttää samalta kuin videoilla. Monet ihmiset näkevät kuvia täydellisistä jooga-asennoista ja luulevat että se on oikea tapa tehdä asento. He unohtavat että jokainen keho on erilainen. Jotkut ovat notkeita, toiset taas jäykkiä. Kehon mittasuhteet vaikuttavat myöskin. Monet asennot ovat aivan erilaisia jos sinulla on pitkät jalat, lyhyet käsivarret tai pitkä selkä.
Mitä tarkoitat lintsaamalla siirtyessäsi alaspäin katsovasta koirasta etutaivutukseen? On hyvä löytää oma tapansa liikkua jooga matolla, mutta huomioi miltä sinusta tuntuu. Tunnetko viiltävää kipua? Siinä tapauksessa sinun pitäisi harkita jotain muuta tapaa ssirtyä asennosta toiseen, sillä terävä kipu ei ole hyväksi. Alussa monet jooga-asennot ja liikkeet joogamatolla väsyttävät nopeasti. Se on täysin normaalia. Kasvatat voimaa, jota kehosi tarvitsee myös jokapäiväisessä elämässä. Ajan myötä kaikki on helpompaa.
Jooga sopii KAIKILLE! Minulla on ollut monta oppilasta jotka ovat ylipainoisia ja he ovat huomanneet että jooga harjoitus ja terveellinen ruokavalio tekevät ihmeitä heidän kehoilleen. Tärkeitä on säännöllinen harjoittelu. Jos sinulla on ylipainoa liiku hyvin tietoisesti, sillä nivelesi kantavat tavallista enemmän painoa. Liiku rauhallisesti ja kuuntele kehoasi. Miltä eri jooga-asennot tuntuvat? Jos suurin tuntemus on nivelessä tai sen lähellä, ole varovainen ja tee vähemmän.
Myös minun suosikkini jooga-matolla on rentoutuminen! Kehollesi on tärkeää saada levätä savasanassa  joogaharjoituksen päätteksi. Savasanalla on tasopainoittava vaikutus ja se edistää kehon toimintoja kuten aineenvaihduntaa.
Toivottavasti onnistuin vastaamaan kysymykseesi edes osittain. Voit aina lähettää meille lisää kysymyksiä halutessasi: support@gottajoga.com. Autamme mielelämme.
Mukavia hetkiä joogamatolla!
-Anu

 

Anu Visuri,  yoga teacher and co-founder of Gotta Joga

Certified Anusara® yoga teacher registered with Yoga Alliance (E-RYT 500 & YACEP).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.