plank yoga pose gotta joga yogaapp

Kysymys käyttäjältämme: 

Minulla on vaikeuksia hengityksen kanssa silloin kun joogaohjaaja pyytää vetämään vatsan ylös ja sisään. En pysty siinä tapauksessa enää hengittämään syvään sisään ja ulos tai sitten hengitys kulkee vain rintakehään saakka. Luulin että joogatessa hengityksen pitäisi aina kulkea syvälle vatsaan saakka.

Vastaus:

Olet oikeassa mainitessasi että hengitys tulee vaativammaksi kun aktivoit keskivartalon. Monissa jooga-asennoissa (esim. lankku, puu, päälläseisonta, soturit) on erittäin tärkeää että keskivartalo pysyy aktiivisena jotta lanneranka ja ristiselkä säilyvät suojattuna.

Jos sinulla on oikeasti tunne ettet enää pysty hengittämään kunnolla, saatat jännittää keskivartaloasi liikaa, Älä huoli, sitä tapahtuu usein. Siinä tapauksessa, vapauta vatsan ja kylkiluiden sisään vetämistä 50% ja hengitä niin syvälle kuin voit.

Hengitys on mielenkiintoinen aihe joogassa.  Pranayama hengitysharjoituksissa tai Savasana loppurentoutuksessa sinun pitäisi hengittää niin syvälle alavatsaan saakka kuin mahdollista. Syvään hengittäminen rauhoittaa sinua fyysisesti, psyykkisesti ja emotionaalisesti.

Kun joogaharjoitukset muuttuvat vaativammiksi tai kun tarvitset lisää voimaa vakauttamiseen, voit vaihtaa hengityksen rintakehään hengitykseksi. Silloin hengität vain rintakehään saakka ja rintakehä laajenee joka suuntaan. Rintakehään hengittäminen auttaa pitämään keskivartalon vakaana kun hengityksen ei tarvitse virrata syvälle vatsaan saakka. Tämä tekee asana jooga harjoittelustasi vakaampaa.

Joissain dynaamisissa joogatyyleissä, kuten Astanga Vinyasa joogassa, käytettään lähinnä vain rintakehään hengitystä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.