transition from down dog to lunge

Saimme viestin käyttäjältämme Pinalta, kysyen neuvoa kuinka alaspäin katsovasta koirasta siirrytään askelkyykkyasentoon. Löydät siirtymän Gotta Jogan aloittelija, editynyt, aamu ja päivä ohjelman aurinkotervehdyksistä:

“Käytän sovellusta jo jonkin aikaa ja tunnen jatkuvasti edistyväni. Ainoa asia , joka ei kehity ollenkaan on siirtymä alaspäin katsovasta koirasta askelkyykky asentoon. Minun on täytynyt muuttaa sitä vähän, liikuttamalla käsivartta tai nostamalla lanteita, muuten jalallani ei ole tilaa astua eteenpäin. Olisiko teillä neuvoa miten tehdä tämä siirtymä ilman muutoksia?”

Joogaopettajamme Anu Visuri vastaa:

“Kiitos hyvästä kysymyksestä!

Siirtymä voi tosiaankin olla hankala. Ja on aivan oikein muuttaa sitä. Tosi asiassa, sinun täytyykin nostaa lanteitasi ja siirtää toista kättä hieman niin että saat jalan käsien väliin. Ainakin suurin osa ihmisistä tekee niin. Jos olet todella notkea ja voimakas silloin ehkä ei. Tässä meidän ohjeemme alaspäin katsovasta koirasta askelkyykkyasentoon:

Sisäänhengityksellä nosta oikea jalka taakse ylös. Tule vasemman jalan varpaille. Katse käsien väliin. Hengitä ulos, vedä polvi kohti rintaasi. Nosta lantio niin ylös kuin voit. Pyöristä selkääsi ja vedä vatsa sisään. Pitäen lantion ylhäällä, pyöristäen selkääsi ja vetäen vatsaa sisään saat tilaa jalallesi. Pysy vasemman jalan varpailla. Nouse oikean käsivarren sormille  ja hitaasti astu oikea jalka käsien väliin. Käytä vatsalihaksiasi. Jos pystyt pitämään ne jännitettyinä siirtymän aikana, sinun on helpompi tuoda jalka eteen. Muista vetää vatsaa sisään!

Ajan myötä, kun voimasi ja notkeutesi lisääntyvät, tästä siirtymästä tulee helpompi ja tulet huomaamaan ettei sinun tarvitse enää nousta niin korkealla varpaillesi tai nostaa lantiota yhtä paljon kuin aikaisemmin. Anna itsellesi aikaa ja nauti oppimisesta!”

Kiitos kun joogaat kanssamme!

download gotta joga yoga app

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.