• Jos olet juuri aloittamassa joogaamisen, voit katsoa videon läpi kertaalleen ennen kuin alat harjoittelun. Voit myös toistaa jokaisen harjoituksen niin monta kertaa kuin haluat ennen kuin siirryt seuraavaan. Muista että harjoittelu on tärkeintä ja että vain harjoittelemalla säännöllisesti voit oppia tuntemaan joogan paremmin.

 

  • Joogaharjoittelua varten tarvitset liukumattoman joogamaton, (jooga) vyön joka auttaa sinua pääsemään eri asentoihin, 2 palikkaa joiden avulla yletyt helpommin maahan jos kehosi on jäykkä sekä peiton jonka voit asettaa takamuksesi alle nostamaan istuma-asentoa tai levittämään sen päällesi savasanan aikana.

 

  • Ole realistinen ja muista että jokainen ihmiskeho on erilainen. Sinun asentosi näyttää erilaiselta kuin se jonka näet videolla. Älä huoli siitä! Kuuntele omaa kehoasi ja opettajan ohjeistusta. Hän antaa sinulle eri vaihtoehtoja asentoihin. Jos tarvitset tauon, älä epäröi istua hetkeksi tai lepää lapsen asennossa halutessasi.

  • Muista olla liikkeellä positiivisella asenteella ja ole ylpeä pienistä edistysaskelista joita teet jokaisen harjoituksen aikana.
  • Harjoittele säännöllisesti ja luo kiireiseen päivääsi lokonen, johon laitat joogaharjoittelun. Vain säännöllinen harjoittelu tuo todellisia hyötyjä.

  • Vaihda harjoitusta säännöllisesti, jotta et kyllästy joogaamiseen. Muutoin lopettamisen riski kasvaa kun keksit tekosyitä harjoittelun väliin jättämiseen ja menetät rutiiniin. Vain vaihteleva joogaharjoitus auttaa sinua kehittymään fyysisesti ja henkisesti.

  • Anna hengityksen ohjata joogaharjoitteluasi äläkä koskaan pidättele sitä. Jos joku asento on liian vaikea ja johtaa siihen ettet muista hengittää, etsi asennolle helpompi vaihtoehto, jonka aikana pystyt hengittämään luontevasti.

 

  • Kuuntele aina kehoasi. Aloittelijana voit tuntea houkutusta yrittää liian vaikeita asentoja, joiden mukana tulee loukkaantumisriski. Sen sijaan, anna kehosi ohjata sinua ja sitä kautta kehitystäsi. Itse tuntemus on avain kehityksellesi.

 

  • Muista keskivartalosi. Vahva keskivartalo auttaa meitä harjoittelemaan helpommin. Olemalla kehosi keskusta, keskivartalo on mukana kaikissa liikkeissämme. Mitä vahvempi keskivartalo, sitä alempi riski loukkaantua.

plank pose gotta joga yoga app

  • Jos halut edistyä jooga harjoittelussasi, älä kiirehdi. Päivämme ovat aina täynnä kiirettä, mutta joogamatolla unohda kiire ja ota itsellesi aikaa. Ole kärsivällinen äläkä pakota itseäsi täydelliseen asentoon sekä muista rentoutua jokaisen harjoituksen jälkeen.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.