smoothie yoga 

On tärkeää syödä kunnolla jooga harjoituksen jälkeen, vaikka jooga ei olekaan yhtä kuluttavaa kuin monet muut urheilulajit. Yoga asennot teettävät työtä erityisesti syville lihaksille ja nivelille.

30-60 minuuttia urheilemisen jälkeen keho alkaa kaivata ravinteita, mineraaleja ja vitamiineja, joita se on menettänyt hikoilemisen aikana ja joita se nyt tarvitsee solujen uusiutumiseen, mukaan lukien lihakset. Siksi onkin tärkeää tiedostaa miten valita ravinteet oikein jotta koko keho toimii saumattomasti.

Smoothiet ovat yksi parhaimmista vaihtoehdoista jooga harjoituksesta palautumiseen:

 • Nopea ja helppo valmistaa
 • Ravintorikkaita raaka-aineita
 • Maistuu hyvältä!

 

Muista että smoothie voi korvata kokonaisen aterian ja valitse raaka-aineet tarkkaa jotta ateriastasi tulisi terveellinen ja tasapainoinen.

Haaste: Valmista oma joogan jälkeinen smoothiesi ja jaa kuva siitä eri kanavissa. Täggää meidät: #gottasmoothie @gottajoga and @couleurbienetre

Tässä erinomainen resepti joogan jälkeiseksi smoothieksi:

 • 1 kuppi mangoa  – Mango ei ole vain herkullista, se on myös täynnä kuituja, C vitamiinia  ja anti-oksidantteja. Sen sokeri auttaa palauttamaan glykogeeni varastoja ja palvelee luonnollisena energian lähteenä.

Photo: GoPlaces /Pixabay

 

 • 1 Kourallinen pinaatinlehtiä – Pinaatti sisältää raudan lisäksi K vitamiinia, luiden terveydelle ja klorofylliä auttamaan kehon tyhjentymistä. Pinaatti tasoitaa mangon makeutta ja on smoothien tasapainoittava ainesosa.

  Photo: kkolasov /Pixabay

 

 • Lusikallinen pellavansiemeniä – Pellavansiemenet sisältävät runsaasti omega 3:a ja auttavat ruoansulatuksessa.

  Photo: gokalpiscan /Pixabay

 

 • 1 teelusikallinen spiruliina leväjauhetta  – Spiruliina on superfood joka sisältää lukuisia eri vitamiineja ja mineraaleja sekä on luonnollinen kasvisproteiinin lähde pitäen huolta lihastesi terveydestä.

  Photo: Nouchkae /Pixabay

 

 • 1 teelusikallinen kookosöljyä – Kookosöljy pehmentää  smoothien koostumusta ja auttaa parantamaan lihasten rakennetta (suojaten tulehduksilta).

 

 • 1 lasi kookos vettä – Kookos vesi sisältää runsaasti elektrolyyttejä jotka auttavat sinua palauttamaan kehon liikunnan aikana menettämää nestettä.

  Photo:StockSnap /Pixabay

Sekoita kaikki ainesosat tehosekoittimessa ja joogan jälkeinen smoothiesi on valmis!

 

 

 

Adriana Aranzábal

Health Coach

Nutrition Holistique ° Méditation ° Bien-être

www.couleurbienetre.com

réseaux : @couleurbienetre

www.couleurbienetre.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.