Julkaisemme tämän, joogaopettajamme Anu Visurin vastauksen, Gotta Jogan käyttäjän lähettämään kysymykseen.

Onko sinulla muita kysymyksiä liittyen Gotta Joga jooga harjoituksiin? Lähetä palautteesi meille Facebook tai Twitter välityksellä (@GottaJoga) tai sovelluksesta löytyvän palauttelomakkeen kautta.

yoga warrior 1 pose gotta joga app

Soturi I variaatio, photo © Gotta Joga

Monissa jooga-asennoissa jalkamme kannattavat meitä. Erityisesti seisovissa asennoissa tarvitsemme voimakkaita jalkoja pitämään meidät pystyssä. 

Kun joogaopettajamme Anu Visuri sanoo: “vedä jalkoja voimallisesti toisiaan kohden” lunge tai soturi asennoissa, se tarkoittaa samaa kuin yrittäisit vetää joogamattoa rypylle jalkojesi välissä. Vedät etummaista jalkaa voimallisesti taaksepäin ja taaimmaista jalkaa voimallisesti eteenpäin, mutta todellisuudessa jalat eivät liiku. Sitä kutsutaan isometriseksi liikkeeksi, jossa pidät jalkojesi lihaksia tiukkoina ja jännitettyinä.

posture du croissant bas yoga

Lunge asento, photo © Gotta Joga

Kuulemme yhtälailla opettajamme sanovan lunge asennossa : “Vedä jalkojasi voimallisesti toisiaan kohden”. Silloin voit kuvitella että sinulla on joogapalikka reisiesi välissä ja että painat reisien sisäpuolia tiukasti toisiaan vasten. Tämä tarkoittaa, että jalat vetävät kohti kehon keskilinjaa. Kehon keskilinja jakaa kehomme vasempaan ja oikeaan puoleen ylhäältä alas.

Tämä jalkojen jännittäminen aktivoi monia lihaksia ja pitää nilkat, polvet ja lantion vakaana.

 
Hyviä joogaharjoituksia!
Gotta Joga Team

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *