om symbol

Designed by Freepik

 

Mitä OM tarkoittaa? Monille aloittelijoille OM:in laulaminen voi tuntua oudolta, varsinkin alussa.

Om tai AUM (sanskriitiksi = yoga kielellä : ॐ) pidetään mantrana (rukous tai suuren energian värinää) eikä sanana. Se tarkoittaa henkisen voiman ilmausta. Sanskriitissa aakkoset alkavat O:sta ja loppuvat M:ään. Om pitää sisällään kaikki sanat jotka voidaan kirjoittaa ja siten toimii koko maailmankaikkeuden edustajana. OM (ॐ) symboli pitää sisällään kolme kirjainta: A – U – M. Se joka näyttää 3:lta on itse asiassa A, kaaren muotoinen  kirjain on U ja viivat yläpuolella ovat M. Jokainen näistä kirjaimista kuvaa tilaa: A heräämistä, U unta ja M syvää unta.

 

Mandukya Upanishad: ” Om on yksi ikuinen tavu jossa kaikki olevat ovat, mutta kehittymässä. Menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus ovat kaikki tässä yhdessä äänteessä. Kaikki mitä on olemassa näiden kolmen ajan kuvauksen lisäksi ovat myös siinä mukana.”

 

Om:n laulamisen aikana syntyvät värinät asettavat kehon, mielen ja sielun järjestykseen tuomalla sopusointua ja rauhaa. OM:a ei ole pakko laulaa mukana, jos se tuntuu epämiellyttävältä. Voit pitää Om mantran laulamista tapana kohdistaa ajatukset ja keho jooga harjoitteluun.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.