Useimmille meistä kesä on odotetuin vuodenaika. Kesä voi kuitenkin käydä elimistölle raskaaksi . Alhainen energiataso, nesteen kerääntyminen, unihäiriöt tai lämpöön liittyvä hidastunut ruoansulatus ovat yleisiä oireita kesäkaudelle.

Jotta voimme tuntea olomme raikkaaksi ja kevyeksi sekä auttaa kehomme sopeutumaan vähitellen kesän lämpöön, seuraavat muutokset ruokavaliossa ovat välttämättömiä:

Ensimmäinen neuvo, luonnollisesti, koskee nesteytystä. Lämpimänä kautena on tärkeää pysyä nesteytettynä koko päivän ajan, mikä ei tarkoita juomalla mitä vain. Tärkein juoma on luonnon vesi huoneen lämpötilassa, ei kuumana eikä kylmäna. Vaikka lämpö saa haluamaan jääkuutioita, ainoa tapa sopeuttaa ruumiimme ulkolämpötilaan on tarjota sille juomaa samassa lämpötilassa .
Voit myös yrittää juoda kookosvettä, joka on  mineraalirikasta, tai erilaisia yrttiteitä, jotka on valmistettu luonnollisesti sulavista ja virkistävistä ainesosista, kuten piparminttu, sitruuna, inkivääri tai lakritsi tee.

Kesä on myös aika nauttia salaatteja.
Älä epäröi luoda värikkäitä yhdistelmiä kauden vihanneksilla. Voit myös lisätä hyviä rasvoja, kuten avokadoa tai paahdettuja siemeniä, jotta salaatistasi tulisi täydentävämpi ja tasapainoisempi.

Jos kehosi ei sulata raakoja vihanneksia, älä epäröi yhdistää raakoja ja keitettyjä kasviksia salaattiisi. Se tekee yhdistelmästä helpommin sulavaa.

Hemmottele itseäsi kauden hedelmillä aamiaisella tai aterioiden välissä ruoansulatuksen helpottamiseksi. Hedelmät sisältävät runsaasti ravinteita ja edistävät suoraan kehon hydraatiota.
Hedelmät myös antavat sinulle energiaa, joka auttaa pitämään sinut aktiivisena koko päivän ajan.

Älä unohda syödä. Lämpimällä näläntunne vähenee, ja voimme unohtaa syödä. Paastoaminen voi kuitenkin häiritä aineenvaihduntaa ja ruoansulatusta.
Nauti kevyitä aterioita säännöllisin väliajoin, mikä aktivoi aineenvaihduntaasi ja edistää laihtumista.

Rajoita raskaita juomia ja ruokia sekä liian suolaista, hapanta ja paistettua. Nämä elintarvikkeet tai juomat kohottavat kehon luonnollista lämpötilaa ja häiritsevät ruoansulatusta, jolloin olo voi tuntua raskaalta ja turvonneelta.
Esimerkkejä elintarvikkeista tai juomista, joita kannattaa välttää kesähelteillä:

Punainen liha, kahvi, alkoholi, sipsit sekä valmisateriat.

Muista, että hyvään kesäoloon kuluu oikean ravinnon lisäksi säännöllinen liikunta.

Esimerkiksi jooga auttaa sinua säätelemään sisäistä lämpötilaasi. Se myös lisää energiaasi, laihtumista ja auttaa välttämään verenkiertoelimiin liittyviä ongelmia.

 

More nutrition advice, and to access my guided meditations or online programs, feel free to visit my website www.couleurbienetre.com or on my networks : @colorwellbeing

 

Adriana Aranzábal

Health Coach

Nutrition & Santé Holistique ° Méditation ° Bien-être

www.couleurbienetre.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.