sitting forwardbendJoogaopettajamme Anu Visuri vastaa käyttäjämme kysymykseen istuvasta etutaivutuksesta.

Kysymys:

Olen valitettavasti (yhäkin) todella jäykkä ja istuvassa etutaivutuksessa pääsen vain vähän tai en ollenkaan eteenpäin. Istun tyynyn päällä, mutta minusta tuntuu etten siltikään saa suoristettua selkääni oikein ja taivutus tuntuu epämukavalta. Mitä minun pitäisi huomioida tässä asennossa jotten vahingossa loukkaa ristiselkääni tai selkääni?

Vastaus:

Hienoa on että istut tyynyn päällä! Se tekee tästä asennosta selälle helpomman. Etutaivutuksissa selällä on taipumus pyöristyä. Se onkin hyvä, sillä selän on pystyttävä myös tähän liikkeeseen. Tärkeää kuitenkin on, että selän kaari on mahdollisimman pitkä eikä yläselkä ole kyttyrällä.

Yläselkä ja rintalasta ovat selkärangan jäykimmät osat. Kunne ja jalkojen takaosat ovat molemmat jäykkiä, täytyy alaselän liikkua liikaa. Silloin alemmat nikamat saavat liikaa painetta, mikä ei ole hyväksi.

pinterest-paschimottasana-seatedforwardbend-strapOnko sinulla vyötä? (Sen ei tarvitse olla erikoinen jooga nauha, aivan tavallinen kylpytakin vyö toimii hyvin.)

Laita vyön keskiosa päkiöiden ympärille, suoraan varpaiden alle ja pidä käsillä kiinni vyön molemmista päistä. Suorista selkäsi mahdollisimman pitkäksi. Suorista myös jalat niin hyvin kuin voit, mutta varo oikaisemasta polvia kokonaan. Pidä etureidet jännittyneinä. Paina päkiöitä vyötä vasten ja vedä vyötä kevyesti itseesi päin. Samanaikaisesti paina rintalastaasi jalkoja kohden ja vedä hartioita taaksepäin, niin että yläselkäsi pitenee. Jonkun ajan kuluttua harjoitettuasi liikettä, voit yrittää siirtää käsiäsi vyöllä lähemmäksi jalkateriä. Ei mitään kiirettä!

 

Istuvan etutaivuksen löydät Gotta Jogan päivä jooga harjoituksista!

Hyviä venytyksiä!

download gotta joga yoga app

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *