supta

Takareiden venytys selinmakuulta, Reclining Big Toe Pose, Supta Padangusthasana

Tässä asennossa monet meistä keskittyvät vain ylhäällä olevan jalan venyttämiseen ja suoristamiseen. Todellisuudessa alla oleva jalka on paljon kiinnostavampi kuin yläjalka! Katsotaanpa  alajalkaa tarkemmin.

 

Yritä pitää maassa oleva jalka ja varsinkin sen takareisi maassa liikuttamalla häpyluutasi navasta alaspäin. Pidä vatsasi tiukkana. Tämä liike saa aikaan alaselkään pitkän luonnollisen kaaren, joka taas mahdollistaa lantion asettuvan oikeaan asentoon. Myös alaselkä on täten vapaampi.

 

Alajalkaa on helpompi kontrolloida kun koukistat aavistuksen verran ylhäällä olevaa polvea.

Älä  yritä väkisin suoristaa yläjalkaasi siinä tapauksessa että alajalka nousee ylös lattiasta samalla kun suoristat sitä. Siinä tapauksessa pidä yläjalka taivutettuna ja lantiosta lähtien yritä vetää jalkoja vastakkaisiin suuntiin aina isovarpaan juureen saakka. Älä paina alaselkää lattiaa vasten vaan anna sen olla pienellä kaarella.

 

Muista että voit aina käyttää jooganauhaa tai vyötä apuna antamaan lisää pituutta käsivarsiin ja pitämään lapaluut maassa!

supta padangustasana with strap gotta joga yoga app

 

 

Jos haluat saada venytyksestä vielä tehokkaamman paina alajalan kantapään ulkoreunaa ylöspäin. Muista kuitenkin pitää polvi suorassa!

 

Supta Padangustasana

  • Venyttää lantiota, reisiä, takareisiä, nivuksia ja pohkeita
  • Voimistaa polvia
  • Stimuloi eturauhasta
  • Parantaa ruoansulatusta
  • Helpottaa selkäsärkyä, iskiasta ja kuukautiskipuja
  • Sillä on terapeuttinen vaikutus korkeaan verenpaineeseen, lättäjaloille ja hedelmättömyyteen

 

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *