Helmikuu on täynnä keväistä energiaa tuoreita lupauksia varten. Haluamme usein muuttaa jotain elämässämme: syödä terveellisemmin, urheilla enemmän tai tuhlata vähemmän rahaa.

Uuden vuoden lupaukset vaihtelevat ja voivat kannustaa, mutta ne valitettavasti harvoin kestävät kauan aikaa.

Stanfordin yliopiston vuonna 2017 Yhdysvalloissa tekemän tutkimuksen mukaan ihmisistä, jotka halusivat parantaa ruokavaliotaan, 40% antoi periksi 3 viikon kuluessa, 20% 6 viikon kuluessa ja vain 8% onnistui saavuttamaan tavoitteensa.

Mielestäni syy on yksinkertainen: meillä ei ole oikeasti selkeää ja syvää aikomusta muuttua (laihtuminen sinänsä ei koskaan saisi  olla ainoa tavoite).  Meillä ei myöskään ole konkreettista ja järjestelmällistä suunnitelmaa muutoksen saavuttamiseksi.

Ilman näitä kahta elementtiä on selvää, että arjen muutokset eivät voi olla syvällisiä. Palaamme takaisin vanhoihin  ruoanlaitto- ja ostosrutiineihin.

Jotta voisit pysyä vuoden ympäri, unohda liian monimutkaiset lupaukset ja keskitä huomiosi pieniin tapoihin, jotka täyttävät jokapäiväisen elämäsi.

Valitse parannettavat tavat ja vaihda niitä yksitellen, ja tee muutokset ajan kuluessa.

Jos esimerkiksi aloitat päiväsi vain yhdellä kupillisella kahvilla, voit aloittaa käsittelemällä tätä “huonoa tapaa”.

Keskitä huomiosi tähän tapaan etsimällä uusia aamiaisvaihtoehtoja (esim. valmiiksi viipaloidut hedelmät, smoothie tai puuro)

Kun olet saanut tämän uuden positiivisen tavan osaksi jokapäiväistä elämääsi, siirry seuraavaan.

Voit muuttaa kahta tai kolmea tapaa samanaikaisesti, ei enempää. Muuten muutos on liian monimutkainen, ja tunnet itsesi turhautuneeksi tai väsyneeksi ja lopetat yrittämisen nopeasti.

Tässä seuraavaksi on muutamia yksinkertaisia ​​tapoja, joita voit integroida elämääsi, parantaa ruokavaliotasi ja hyvinvointiasi:

  • Lisää illalliseesi aina vihanneksia, joista saat enemmän ravintoaineita.
  • Juo iso lasillinen vettä ennen aamiaista puhdistaaksesi ruoansulatuskanavan.
  • Korvaa yksi päivän kahvikupillisista vihreällä teellä, jossa on enemmän antioksidantteja.
  • Syödä satunnaisesti vasemmalla kädelläsi aktivoidaksesi mielesi.
  • Vaihda osa viikon eläinproteiineistä vihannesproteiineihin.

 

Jokainen vuoden päivä on loistava tilaisuus, uuden aloitus: syödä paremmin, mutta myös ennen kaikkea luoda yhteys oman itsesi kanssa, rakastaa kehoasi ja nauttia elämästäsi!

 

More holistic nutritional advice and to access my guided meditations or online programs, feel free to visit my website www.couleurbienetre.com or on social networks: @couleurbienetre

Adriana Aranzábal

Health Coach

Nutrition & Santé Holistique ° Méditation ° Bien-être

www.couleurbienetre.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.