Detox Ruokavalio ja Jooga

Termi Detox tuli muotiin muutama vuosi sitten… Detox-dieetti, Detox-mehu, Detox-voide… Markkinointi viestintää, joka estää meitä ymmärtämästä termin Detox oikean merkityksen.

Detox-muodista huolimatta käytäntö ei ole uusi. Lukuisat sivilisaatiot ja perinteet, kuten ayurvedinen lääketiede, ovat suositelleet erilaisia menetelmiä ihmisen kehon ja mielen puhdistamiseksi jo yli 10 000 vuoden ajan.

Samalla tavoin ravinnossa, meditaatiossa tai joogassa on elementtejä, jotka auttavat tehokkaasti stimuloimaan kehomme luonnollista prosessia päästä eroon kertyneistä myrkyistä.

Detox-ruokavaliolla tarkoitamme terveellistä ruokavaliota, joka ei sisällä jalostettuja, teollisia tai neutralisoituja elintarvikkeita. Se ei tarkoita sitä, että seuraa tiettyä dieettiä tai detox-kuuria jonkin aikaa. Pikemminkin tavoitteena on syödä mahdollisimman luonnollisia elintarvikkeita jokapäiväisessä elämässä ja välttää myrkyllisiä ainesosia, kuten säilöntäaineita, torjunta-aineita, väriaineita ja sideaineita.

Detox-ruokavalio tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että suosii kaikkia luonnollisia elintarvikkeita ja välttää teollisia tuotteita.

Joitakin vinkkejä detox-ruokavalion aloitukseen:

  • Laita ruokaa kotona. Yksinkertaiset kotitekoiset ruokalajit ovat aina ravitsevampia kuin teollisuusruoat.

 

  • Vaihtele ruokalistaasi. Elimistösi on paremmin ravittu , kun vaihtelet elintarvikkeita – ja hyvin ravittu organismi poistaa toksiinit tehokkaammin.

 

  • Osta vihanneksia ja kauden hedelmiä. Mukavuudenhalusta tai tapoihimme kangistuneina ostamme helposti aina samaa ruokaa. Kun löydät kausiluonteiset raaka-aineet, syöt automaattisesti terveellisemmin ja kehosi on tasapainossa ympäröivän luonnon kanssa.

Ravinnon lisäksi fyysinen aktiviteetti on yksi tärkeimmistä keinoista edistää kehon detoksifikaatio järjestelmää. Jooga on välttämätön osa detox-elämää, koska se pitää huolta sekä kehosta että mielestä. Lukuisat jooga-asennot auttavat elimistöämme , kuten maksaa, munuaisia tai suolistoa poistamaan toksiineja.

 


Parighasana Portti pose

Joogahengitys parantaa keuhkojen toimintaa ja puhdistaa mielemme.

Jos haluat aloittaa tänä kevään kehon ja mielen “Reset”, tutustu Detox * Reset Mind & Body ohjelmaani!

 

Lisää tietoa : http://www.couleurbienetre.com/p/programme-detox.html

 

Adriana Aranzábal

Health Coach

Nutrition – Meditation – Wellness

www.couleurbienetre.com

Socialmedia  : @couleurbienetre

Jos haluat tietää lisää  (ranskaksi)

www.couleurbienetre.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.