Me saimme käyttäjältämme kysymyksen liittyen istuvaan etutaivutukseen (Gotta Jogan “Päivä” jooga-ohjelmasta):

Pyydän apuanne istuvaan etutaivutukseen. Olen joogannut nyt 2½ kuukauden ajan käyttäen teidän sovellustanne (joka on mahtava!), ja se tekee minulle oikein hyvää! Kuitenkin aina kun yritän tehdä istuvaa etutaivutusta, olen kuin jäykkä palanen puuta: minulla on suuria vaikeuksia pitää selkääni suorana enkä pysty taivuttamaan itseäni lonkista yhtään eteenpäin.

Onko teillä minulle neuvoja, joilla voisin parantaa istuvaa etutaivutustani?

 

Joogaopettajamme, Anu Visuri, vastaa:

Kiitos kysymyksestäsi!
Istuvat etutaivutukset ovat kaikkein haastavimpia etutaivutuksista. Me suosittelemme että aloitat harjoittelun seisovilla etutaivutuksilla.
Aloita leveällä seisovalla etutaivutuksella pitämällä polvia hieman koukussa ja selkäsi pitkänä, kuten puolikkaassa etutaivutuksessa. Kädet voivat olla  joogapalikoilla antamassa tukea ja lisää pituutta. Kallista lantiotasi ylöspäin ja pidä istumaluut kaukana toisistaan. Hitaasti aloita suoristamalla jalat ja aktivoimalla reisien etuosat (vetämällä polvia ylöspäin), samalla pitäen selän pitkänä. Tee tätä parin viikon ajan ja aloita sitten lyhentää asentoa tuomalla jalkoja lähemmäksi toisiaan, pitäen selän pitkänä ja suoristamalla polviasi.
Kun huomaat, että takareisien lihakset ovat pidentyneet (tämä saattaa kestää pari kuukautta), ota uudelleen leveä seisoma-asento. Aloita hitaasti askel askeleelta, pitämällä polvet suorina, koukistaa kyynärpäitäsi ja taivuttaa ylävartaloasi jalkojen väliin. Selkä voi olla pyöristetty. Se on etutaivutus, mutta haluat selkärangan olevan tasaisesti pyöristetty. Siksi yritämme pitää selän pitkänä myös eteenpäin taivutuksissa. Myös tässä variaatiossa, hitaasti tuo jalkoja lähemmäksi toisiaan ja aloita aina pitkällä selällä. Tämä voi taas viedä aikaa.
On myös hyvä muistaa, että kaikissa jooga-asennoissa, joissa molemmat jalat tai yksi jalka ovat suorina ja venytetään jalan takaosan lihaksia, pitää etureisien lihakset aktiivisena. Tämä jännitys tekee jalan takaosan venytyksestä turvallisen ja tehokkaan.
Venyvyyden lisääminen on pitkä prosessi, se vie aikaa, joten ole kärsivällinen ja anna itsellesi aikaa.
Kiitos, että joogaat Gotta Jogalla!

 

Anu Visuri

https://anuvisuriyoga.com/

Anu Visuri, joogaopettaja ja Gotta Jogan perustaja

Sertifioitu Anusara® joogaopettaja, rekisteröitynyt Yoga Alliance (E-RYT 500 & YACEP)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.