Äitienpäivä – milloin se on tänä vuonna?

Äitienpäivää vietetään Suomessa aina toukokuun toisena sunnuntaina. Tänä vuonna äitienpäivää juhlitaan sunnuntaina 12.5. Äitienpäivää on juhlittu koko itsenäisen Suomen olemassaolon ajan. Suomalainen äitienpäivä täyttää tänä vuonna aivan kuten itse Suomikin, 101 vuotta!

Äitienpäivää vietetään suomalaisissa perheissä usein viemällä äidille aamupala sänkyyn ja antamalla hänelle päiväkodissa tai koulussa valmistellut äitienpäivä kortit. Usein käydään myös poimimassa äidille tuoreita valkovuokkoja äitienpäivän kunniaksi.

Äitienpäivää vietetään monissa maissa kuten Suomessa toukokuun toisena sunnuntaina, mutta poikkeuksiakin on. Esimerkiksi Englannissa äitienpäivä on jo vietetty huhtikuun lopussa kun taas Ranskassa se on perinteisesti toukokuun viimeisenä sunnuntaina.

JOOGAA LAPSIESI KANSSA

Jo 15 minuutin hengitys- ja jooga asana harjoitus yhdessä lapsen kanssa auttaa rakentamaan syvemmän yhteyden vanhemman ja lapsen välille. Pranayama (hengitys) harjoitukset auttavat rauhoittamaan mielen ja antavat meille voimaa ja energiaa. Jooga asennot taas auttavat kasvattamaan voimaa ja lihaksia, jotka usein ovat heikommassa kunnossa raskauden jäljiltä. Tarvitset voimia jaksaaksesi imettää ja kantaa pientä lasta. Myös mantrojen laulaminen antaa äidille ja lapselle rauhaa ja mantrat voivat myös toimia unilauluna.

Synnytyksen jälkeinen aika on herkkää sekä äidille että koko perheelle. Intialaisen tradition mukaan se on pyhä aika, jonka äiti ja lapsi viettävät rauhallisessa paikassa ja heitä pidetään erossa  kaikenlaisista häiriöstä. Jo raskauden kolmena viimeisenä kuukautena ja kolmena synnytyksen jälkeisenä kuukautena koko perhe on huolehtimassa äidistä, jotta hän on voisi keskittyä täysillä uuteen tulokkaaseen.

ERIKOISTARJOUS ÄITIENPÄIVÄNÄ

Juhltaan kaikkia äitejä! Me tarjoamme äitienpäivän kunniaksi vuoden tilauksen erikoishinnalla. Voit tilata vuoden joogat hinnalla €39,99 (€95,99 normaalihinta)

https://app.gottajoga.com/fi/promoYearly

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.